32-годишният Роб Спрей е англичанинът, който почина в София преди европейската квалификация България - Англия.

Английският фен бе намерен в "безпомощно състояние" в близост до центъра на столицата само часове преди квалификацията за Евро 2020 в България, която бе помрачена от расистки скандирания срещу английски играчи, коментира британското издание "Сън".

Спрей е бил закаран в болница с линейка, но от там са алармирали полицията, след като изведнъж той започнал да се държи агресивно и заплашвал служители.

В официално съобщение на МВР се посочва, че той е колабирал и е починал на път за столично полицейско управление, отбелязва таблоидът.

Починалият в София англичанин – предоризал! Лекарите се борили, но…

Според лекарите от "Пирогов" младият мъж е бил дрогиран с амфетамини, които добре полял със солидно количество алкохол.

"Не знаем какво се е случило, но той е умрял при полицейски арест и подозрителни обстоятелства", коментира сестра му Кейти Браун.

Тя споделя, че семейството й е било "напълно съкрушено" от смъртта на Роб, която се разследва от българските власти.

Разкриха кой е починалият англичанин в София, фен на Уест Бромич е!

Близо 15 000 паунда вече са събрани чрез сайта за благотворителност gofundme.com за подкрепа на семейството и прибиране на тялото на загиналия мъж обратно в родината му.

Приятелите на Роб изразиха мъката си за него в социалните мрежи: "Тази новина оказа огромно влияние върху всички, които имаха късмет, че те познаваха. Ти беше фантастичен човек със страхотен характер и ще липсваш на всички до края на живота ни".

"Не знаем точно какво се е случило, но знаем, че Спрей беше най-хубавият и добродушен млад мъж, който някога съм срещал. Това, което се е случило, е трагедия. Всички трябва да подкрепим семейството на Спрей", пише друг негов приятел.

Мъртъв англичанин в София! Пребит ли е? Дрога ли е? Предстои аутопсия!