От 18 години Кристел преследва свещеник, съблича се пред него, пише нецензурни писма до мъжа и се опитва да се приближи до него по време на службата. Наскоро съдът в Германия осъди 76-годишната жена на девет месеца затвор. По-късно присъдата беше изменена на две години изпитателен срок.

„Това трябва да приключи. Вие сами знаете, че нанасяте вреда на пастора “, каза съдия д-р Себастиан Зипе. Преди това жената вече се е явявала два пъти в съда заради притесненията на свещеник. Тогава експертът призна, че тя страда от психическо разстройство, а именно от еротомания, така че обвиненията са свалени от жената.

За 65-годишния свещеник Майкъл Хамершмид това се превърна в истински кошмар, тъй като жената го тормозила ежедневно.

Сега делото срещу жената отново бе заведено, тъй като друг психиатър е уверен, че Кристел Г. е вменяема. Лекарят, който познава жената от много години, е сигурен, че тя страда от хистрионно разстройство на личността, но не и от мания: „Тя отлично разбира какво прави. Тя може да контролира действията си", казва той пред bild.de.

Жена се срещнала със свещеника през 2000 г. и оттогава тя постоянно го тормози. В съда прокурорът даде няколко илюстративни примера.

И така, на 5 ноември 2017 г. Кристел отишла в градината на свещеника, където отворила палтото си, под което нямало нищо, и започна да се докосва в областта на таза. Това съобщиха свидетели. Година по-късно, в същата градина, тя започнала да танцува, излагайки гърдите си на показ.

Това поведение на Кристел много разстройвало свещеника, той бил на прага на нервен срив. Постоянно планирал пътя си, за да не срещне жената: „Мисълта, че тя отново е тук или че докосва колата ми, ме отвращавя. Трябваше да мия ръцете през цялото време”, казва католическият свещеник.

Сега жената е осъдена на две години изпитателен срок. Нейният адвокат счита решението на съда за несправедливо, тъй като според него Кристел е невменяема. Той смята, че проблемът на свещеника и Кристел може да бъде решен само чрез преговори: „Те трябва да седнат на кръгла маса и да обсъдят всичко“.

Свещеникът е сигурен, че това няма да помогне. На въпроса какво според него може да спре жената, той отговори: "Естествена смърт."

Превод: Glas.bg