Хиляди студенти от Великобритания се насладиха на свободата като студенти на седмицата на "фрешмънтите" (първокурсници) снощи. И то по наистина подобаващ начин.

Повече от 5000 тийнейджъри, които започват обучението си в университета в Портсмут, останаха до малките часове по барове и клубове из града.

Студентите се "сближиха" около района на Гилдхолл в Портсмут, като дълги опашки обикаляха пред нощния клуб Астория", известен като "Мръсната дискотека".

Много охранители, полиция и християнски улични пастири патрулираха района през цялата нощ, за да се погрижат за спокойствието и за да се опитат да гарантират, че всички са в безопасност.

Но няма как да се погрижат за всеки поотедлно. Тежката и дълга нощ доведе до множество пияни до припадък и повръщащи тийнейджъри, които изпълниха улиците на иначе тихите градчета.

Едно от тях бе Бирмингам, където седмицата на първокурсниците стартира с обход на баровете в града.

След това новите студенти посетиха нощните клубове, включително Walkabout, Coyote Ugly, Rosies, Revolution и завършиха в Pryzm.

Междувременно в Манчестър снощи студенти се събраха в барове и клубове, за да отпразнуват старта на университета, въпреки че някои очевидно бяха по-трудни за прибиране или се нуждаеха от помощ от приятели, докато седяха мъртво пияни на тротоара.