93-годишната Елизабет Втора е напуснала Бъкингамския дворец и е отведена в замъка Уиндзор. В случай, че ситуацията се усложни, тя и 98-годишният принц Филип ще бъдат изолирани, предаде БГНЕС.

Новината идва след като тази събота смъртните случаи във Великобритания почти се удвоиха. Вчера 10 души починаха от коронавируса, като по този начин броят на жертвите в Кралството достигна 21.

"Тя е в добро здраве, но се смяташе, че е най-добре да се премести. Голяма част от нейните служители са малко паникьосани заради коронавируса", съобщи източник на двореца за вестник The Sun.

"Кралицата се срещаше с много хора доскоро. Но само след седмици тя ще навърши 94 и съветниците й смятат, че е най-добре да стои далеч от бедата", е добавил още източникът.

Заради пандемията бяха отложени и предстоящите визити на нейно величество в Чешир и Камдън. Стана ясно, че Елизабет Втора е била посъветвана да отмени ежегодните си градински партита през май и юни, за да се намали разпространението на коронавируса.

По-рано този месец беше обявено, че кралицата се е заклела да не позволява на заразата да я спре да изпълнява задълженията си и да бъде пример, като "запази спокойствие и продължи да работи", докато няма "убедителни съвети за обратното".