Първият необясним случай: в Кьолн е открит мъртъв 47-годишен лекар, който е починал от коронавирус без никакви други съпътстващи заболявания. Мъжът е намерен на 31 март в собствения му апартамент. Тъй като причината за смъртта е неясна, лекарите решиха да извършат аутопсия, която хвърли светлина върху случилото се. Починалият се оказа болен от коронавирус!

Според изявление на градската администрация на Кьолн, мъжът не е могъл да зарази пациентите си, тъй като вече не е практикувал медицина.

Починалият не е влизал в рисковата зона и не е страдал от някакви хронични заболявания, но според приятелите му през последните дни е имал проблеми с дишането, предаде bild. Приятели го посъветвали да потърси помощ, но той отказал. Подробности за трагичния инцидент все още не са разкрити.

Понастоящем броят на жителите на Кьолн, потвърдени с коронавирус, нарасна до 1865. В града вече са известни четири смъртни случая (47-годишен лекар и още трима пациенти на възраст 65, 80 и 93 години). Общо 148 пациенти с коронавирус са в клиники в Кьолн, 68 от тях в отделението за интензивно лечение.

Превод: Glas.bg