Известният полски лекар Войчех Рокита почина снощи в болница в Келце, на която беше директор, съобщават полските медии тази сутрин.

Рокита оглавяваше гинекологичното отделение и макар да се зарази с коронавируса при завръщането си от чужбина, това не беше причината за смъртта му. Максимилиан Матерна, приятел на семейството на лекаря, публикува видео в социалните мрежи, в което обяснява, че д-р Рокита се е самоубил заради многобройните съобщения с реч на омраза, които получил през последните дни.

Рокита, заедно с останалата част от болницата си, увери обществеността, че не е имал контакт с нито един пациент и останалия персонал. Но многобройни потребители на социалните мрежи не му повярваха, затова го обиждаха в социалните мрежи и пред болницата.

Семейният приятел Матерна е наел адвокат, който да подаде молба до прокуратурата в Келце да разследва какво е правил лекарят през последните дни.

"Нашето мнение е, че вълната на омразата е единствената причина лекарят да се самоубие", заяви адвокатът на Матерна и добави, че ще се опита да докаже всичко това.