Музея за ретро мотори, разположен в Алпите, изгоря до основи. Сградата била построена от естествен дървен материал, което направило огъня неконтролируем, въпреки навременната намеса на пожарникарите. За изключително малко време цялата сграда е обгърната от пламъци.

Над 200 колекционерски мотоциклета са изпепелени завинаги. Тепърва предстои да се направи оценка на щетите. 

Най-емблематичните експонати на музея включват два двуцилиндрови Indian от 1912 г., Harley-Davidson от 1914 г. и Brough Superior SS100 BJ от 1939 г.

Музеят е разположен на едно от най-очарователните места в Австрия, на границата с Италия, на Пасо дел Ромбо, там, където се свързват Тирол с Алто Адидже. Музеят е разположен на 2175 метра надморска височина.

Музеят е открит през 2016 г. от двамата предприемачи Атила и Албан Шайбер. А неотдавна Албан заяви: "С брат ми винаги сме обичали старите мотоциклети. Когато колекцията ни се увеличи до около 20 или 30, се замислихме за създаването на наш собствен музей. Това е нашият начин да сбъднем тази мечта. Също така е много подходящо, като се има предвид колко страстни мотоциклетисти идват тук, за да се возят по високопланинския път Тимелсьох".

Преди пожара