От дезинфекцирането на багажа до носенето на маски за лице в магазините европейските служители намират нови начини да привлекат летовниците обратно.

 Слънчевите бани на пълен плаж са отпаднали през лятото, тъй като бъдещето на европейските пътешествия е настроено да се адаптира към някои промени.

 Страните в Европа се опитват да измислят начини да накарат туристите да се върнат, въпреки че коронавирусът остава заплаха.

 Европа в един момент беше епицентърът на огнището на COVID-19 с повече от 1,3 милиона случая и 156 000 регистрирани смъртни случая на целия континент.

 Но на места, където туризмът представлява голяма част от икономиката, служителите обмислят промени в начина, по който хотелите, курортите и нощните клубове могат да работят при новия начин на живот в света.

 Ето някои от държавите, които правят нови правила за туризъм.


Кипър

 
 Средиземноморският остров Кипър обмисля да поиска туристите да направят тест за COVID-19 преди пристигането си.

 Пътуващите също могат да бъдат помолени да дезинфекцират багажа си, а бюрата за прием могат да бъдат поставени зад паравани, докато служителите за почистване могат да бъдат облечени с пълна защитна екипировка.

 Заместник-министърът на туризма на острова Саввас Пердиос заяви, че островът ще изглежда да доведе туристи от близките страни, които са контролирали добре вируса, включително Гърция, Израел и Обединените арабски емирства.


Португалия

 
 Южноевропейската туристическа гореща точка Португалия вероятно ще присъди на хотелите печат „Чисто и безопасно“, за да помогне на туристите да изберат безопасно настаняване.

 Печатът ще обозначава, че заведението, било то хотел, ресторант или друго място, е въвело препоръчани хигиенни и безопасни процедури за защита срещу вируса.

 Други промени, които се приемат, включват гостите на хотела, които не могат да се регистрират в стаите си до 24 часа след като последният обитател е напуснал, което дава време за цялостно почистване и проветряване на пространството.

 Някои гости на хотела могат да получат ексклузивно използване на собствения си шезлонг, а бюфетите вероятно няма да бъдат предложени, въпреки че се очаква рум сървисът да процъфтява.

 Ще има и нови знаци и приложение, използващо светофарна система от червено, жълто и зелено, показващо кои плажове са пълни, частично пълни или имат малко хора. Лодки и водни пързалки ще бъдат напълно забранени.

 Португалското правителство заяви, че хотели възнамеряват да започнат от 1 юни, но дискотеките ще са последните места, които ще бъдат отворени.


Гърция

 
 Предстои директните полети до Гърция от Обединеното кралство да се възобновят на 1 юни, с някои вътрешни полети и фериботи.

 Пътуването до Евия и Крит от континенталната част ще бъде разрешено, докато всички останали острови са ограничени, а всички пристигащи трябва да се самоизолират за 14 дни.

 Очаква се туристите да носят маски в магазините и в градския транспорт, а такситата ще вземат само двама души наведнъж. Големите събирания като спортни събития и фестивали едва ли ще се върнат това лято.


Испания

 
 Силно засегнатата Испания вероятно ще трябва да изчака до края на юни, за да посрещне летовниците обратно, въпреки че има икономика, зависима от туризма.

 Премиерът Педро Санчес се готви да поиска от парламента да удължи извънредното състояние до 27 юни, като досега строгите мерки за блокиране спомагат за ограничаване на инфекциите и смъртните случаи, свързани с COVID-19, които възлизат на 27 709.

 Испания направи някои промени, като премахна забрана за директни полети и кораби от Италия, които бяха наложени от 11 март.

 Въпреки това туристическите ограничения и 14-дневната карантина за пътуващите в страната остават в сила.


Италия

 
 След като активният център на епидемията от коронавирус в Европа, италианците бавно си възвръщат свободата и се радват да могат да седнат в кафене или ресторант, да пазаруват във всички магазини и да посетят църквата тази седмица.

 Въпреки това ограниченията за пътуване остават стабилни и те няма да могат да пътуват извън регионите си, с изключение на работа или други строги нужди до следващия месец, тъй като правилата за блокиране бавно се облекчават.

 Международното пътуване до Италия ще бъде възможно от 3 юни, като посетителите на ЕС са разрешени без изискване да се самоизолират. Хората също могат да започнат да се движат свободно в регионите на страната в същия ден.


Франция

 
 Понастоящем се налагат спешни мерки във Франция, които да се прилагат най-малко до 24 юли, като правителството забранява несъществените пътувания и изисква отвъдморските посетители да се самоизолират.

 Провеждат се преговори за преговори как би функционирал граничният пункт между Обединеното кралство и Франция, за да се гарантира разпространението на COVID-19.

 Границите с Швейцария и Германия трябва да се възобновят от 15 юни, но не е обявена дата за възобновяване на границите за несъществени пътувания от граждани на Обединеното кралство.