Кой би могъл да помисли да постави децата в такава опасност? В Бремен и Долна Саксония неизвестно лице постоянно крие ножове на детски площадки. Полицията публикува снимки в мрежата, на които се виждат остриета на ножове, скрити на детските пързалки и люлки.

В събота сутринта в Бремен 35-годишен баща, докато се разхождал с 2-годишния си син, намери нож, залепен със скоч върху детска атракция на детска площадка.

Също в Бремен на 18 май 43-годишна майка се разхождала с едногодишното си дете на детска площадка. И там... жената открила нож. В полицията е заявила, че той е бил закрепен по такъв начин, че да нарани деца.

Във вторник, 26 май, учителка в детска градина в община Вайе (Долна Саксония) открила нож под люлка, отново фиксиран с тиксо.

В същия ден в Бремен в квартал Естлих баща открил подозрителен предмет. Полицията все още не е съобщила повече подробности за този инцидент, за да не разкрива разследваща информация.

На следващия ден, 27 май, също във Вайе, 33-годишна майка намерила счупен нож на детска пързалка.

Как служителите на реда търсят престъпника? Всеки ден полицията получава много обаждания от всевъзможни свидетели, в момента все още изучават цялата информация, пише bild.de. Разследващите проверяват площадките няколко пъти на ден и патрулират района.

Превод: Glas.bg