Страшна трагедия предотврати полицай в парка Мариенпарк в Германия! Благодарение на наблюдателността си той спаси живота на потъващо двегодишно момиченце.

В сряда полицейски екип от конна полиция патрулирал в парка. Този ден било много пренаселено в парка, семейства почивали край езерото и се радвали на хубавото време и свободата след многодневната карантина. Полицай случайно забелязал двегодишно момиче във водата, което първо влязло дълбоко във водата, а след това не спряло, а продължило.

Изведнъж полицаят забелязал, че момичето е напълно под вода. В един момент тя успяла да се появи и тихо призовала за помощ, след което отново изчезнала под водата. През това време родителите били на метри от мястото, но нищо не забелязвали. На това място дълбочината на езерото е около метър и половина. Полицаят веднага реагирал - скочил във водата и спасил давещото се дете.

Благодарение на бързото спасяване детето останало под вода около пет секунди и не е пострадало. На брега момиченцето било предадено на благодарната майка.

Херман Гут, началник на полицейското управление в Средна Франкония, коментира отговорната постъпка на своя колега: „Моментът на небрежност може да има ужасни последици. За малките деца дори малка дълбочина може да бъде опасна. Благодарение на бързата реакция на нашия колега, беше предотвратета трагедия."

Снимка: Karina Palzer

Превод: Glas.bg