Искайки да стане герой на детската книга „Карлсон, който живее на покрива“, шестгодишният Пол се качи на покрива и беше на косъм от голяма трагедия за семейството.

В събота сутринта, в Есен, Германия, момчето се измъква от прозореца на апартамента, разположен на петия етаж, и се оказва на височина над 15 метра.

За щастие детето е забелязано навреме от 24-годишния Клаудио Бенджамин, който живее в къщата отсреща. 

Клаудио Бенджамин случайно забеляза дете на покрива. Снимка: Бианка Вайнер

Мъжът изтичал до съседната къща, за да предупреди майката на детето. 25-годишната Сандра, която за кратко била отишла до банята, веднага изтичала в стаята на сина си и не го намерила там. Прозорецът бил отворен.

Снимка: bild.de

Клаудио Бенджамин изтичал на балкона, след което се изкачил на покрива, докато момчето в това време вече се било покатерило на прозореца на капандурата. Съседът започнал да вика на детето, че не трябва да се страхува и да не се движи.

Снимка: Майк Филзен, Feuerwehr Essen

Няколко минути по-късно пожарникарите пристигнали, пред къщата поставили специални постелки за приземяване, в случай че детето падне от покрива. В същото време на покрива се качил спасител, той обезопасил детето и съседа, като закрепи предпазни колани към тях, пише bild.de. С помощта на стълби всички успели да се спуснат на земята. На Пол опасното приключение му струва ожулвания и лека хипотермия.

Снимка: Бианка Вайнер

Майката на момчето разказа, че наскоро Пол гледал филма „Карлсон, който живее на покрива“. Момчето казало на майка си, че е забелязало птица на покрива и искало да я спаси. 

„Не мога дори да мисля за това, което можеше да се случи. Невероятно съм благодарна на моя съсед“, сподели Сандра.

Превод: Glas.bg