При опит да избяга от полицията, във Виена, Австрия, мотоциклетист успя да наруши правилата за движение в 42 случая за по-малко от 10 минути.

Първоначално 29-годишният чеченец на мотоциклет беше забелязан от патрулка в четвъртък вечерта на едноа от кръстовищата, където безразсъдният шофьор "летял" само на задното колело.

Шофьорът не реагирал на искането на органите на реда да спре, започнало преследване, продължило около осем минути. Според полицията, през това време мотоциклетистът увеличил скоростта си до над 100 км/ч, движел се из града, без да обръща внимание на пътните знаци, и почти съборил двама пешеходци, пресичащи улицата при зелена светлина на светофар.

Освен това младежът не е спирал червено осем пъти, надвишавал е максималната скорост девет пъти, а също е извършил редица по-малко сериозни нарушения. Освен това се оказа, че превозното средство не е правилно регистрирано.

Както стана известно, след инцидента шофьорската книжка на мъжа е отнета и му е съставен протокол, пише web.de Полицията твърди, че в момента на ареста чеченецът не е бил опиянен с алкохол или наркотици.

Сега служителите на реда установяват какво е накарало мотоциклетиста да организира екстремно каране в столицата. Допълнителни подробности за обстоятелствата на инцидента и какво наказание ще получи мъжът, все още не са съобщени.

Превод: Glas.bg