Мъж от испанския град Гранад направи "саможертва", за да избегне затвора.

До решението да отреже единия си тестис мъжът стига, след като получава обаждане от местния полицейски участък, където е привикан за подписването на няколко документа. Вместо това обаче мъжът остава с грешното впечатление, че трябва да се яви в полицията и оттам да бъде вкаран в затвора.

За да избегне решетките, мъжът отрязва единия си тестис, но поради силното кръвотечение успява да се обади в полицията, където до минути пристигат униформени служители от Гражданската гвардия, които успяват да овладеят кървенето до пристигането на медицинския екип.

Според лекари мъжът е бил истински щастливец, че полицията е пристигнала навреме, за да му окаже първа долекарска помощ и на практика да спаси живота му, пише novini.bg.

Инцидентът е от края на май, но едва сега добива медийна популярност в Испания и полицията използва случая, за да предупреди гражданите винаги, когато имат някакви неясноти, да питат, а не да предприемат подобни стъпки, които биха могли да бъдат с цената на здравето или живота им.