Лондончанката Анна Няк разказа пред таблоида Daily Mail историята на сина си, който почина от коронавирус.

Младият мъж работел като шофьор на автобус и бил принуден да продължи да изпълнява задължения, въпреки епидемията. Според майка му той вземал предпазни мерки и се опитвал да стои у дома, когато е възможно.

Работодателите на 36-годишния шофьор обаче не му предоставили защитна екипировка и не са дезинфекцирали автобуса. В резултат на това мъжът се разболява.

Той бил в изолация около две седмици. На 4 април състоянието му се влошило.

"Той беше уплашен се задушаваше. Състоянието му стана изключително тежко. Не спираше да ме пита кога ще пристигне линейката. Последното нещо, което каза: "Няма да се откопча, мамо", сподели Анна Няк.

Синът й умира малко след пристигането на медицинския екип.

Освен Няк, от коронавируса починаха още девет служители на лондонската система за обществен транспорт. Роднини на жертвите обвиниха кмета Садик Хан за случилото се. Те смятат, че властите не са предоставили на работниците специални средства за защита от инфекция.

Според последните данни на Световната здравна организация общият брой на заразените в света е надхвърлил 1,4 милиона души. Във Великобритания са идентифицирани 55 хиляди заразени, повече от шест хиляди пациенти са починали.

Превод: Glas.bg