Благодарение на услужливия персонал на клиника възрастна двойка, заразена с коронавирус, успяха да се видят за последен път. Тази трогателна история от Великобритания разказа дъщеря им.

79-годишният Джери Джарет е живял със своята 76-годишна съпруга Барбара около 50 години. COVID-19 почти щеше да направи невъзможно да се сбогуват завинаги. В интервю за BBC дъщеря им Клои разказа за емоционалното сбогуване на родителите си.

Двойката била приета в болница Фримли Парк в окръг Съри преди около две седмици с диагноза коронавирус. Те били настанени в различни отделения, както се изисква от наредбите на лечебното заведение. Въпреки това на пенсионерите им било позволено да се срещнат два пъти, последния път - миналата сряда.

Клои описва подробно това трогателно събитие. Според нея бащата е докаран в стаята на майката с инвалидна количка. Плачейки, той докоснал ръката й, след което очите на Барбара веднага се отворили. В продължение на час-два те разговаряли спокойно и се сбогували - докато дишането на 76-годишната жена отново утихнало и тя вече не можела да говори.

Както Клои съобщи на страницата си в Twitter, майка й починала няколко дни след това, в събота. Тя увери, че все още е изключително благодарна, че родителите й били третирани не като номер, а като хора.

Тя също така отбеляза, че баща й показвал „признаци на подобрение“, но той трябва да извърви дълъг път поради стари здравословни проблеми. Клои подчерта, че просто не знае как болничният персонал е успял да прояви толкова много състрадание, въпреки огромния физически и психологически стрес. Тя нарече усилията на служителите просто „невероятни“.