Швейцарски хотели са намерили начин да не пострадат финансово покрай епидемията от коронавирус - COVID-19 Service.

В дните на самоизолация и социално дистанциране, слоганът на швейцарски хотел „хотелска услуга без други хора“ придоби съвсем ново значение. Хотелската верига Le Bijou принципно е била създадена, така че гостите да могат да избегнат човешки контакт, нейният съосновател и главен изпълнителен директор Александър Хюбнер заяви, че не е нужно много за пускането на COVID-19 Service. Услугата може да бъде описана само като луксозен пакет с тематични COVID-19-мероприятия, с възможности за посещения при лекар и доставка на храна, пише Монитор.

Le Bijou разполага с 42 обекта - които Хюбнер описва като "луксозни Airbnb" - в имоти в градове в Швейцария. Те разполагат с кухни с пълно обслужване и удобства като сауни, джакузи, камини и фитнес зали, според Хюбнер. Всички места работят без персонал, включително регистрация. Гостите разполагат с персонално приложение и дистанциран 24-часов портиер, който могат да използват за поръчка на храна, лични готвачи, хранителни стоки, масажи, кабини и други - въпреки че, разбира се, някои от предложенията са се променили в светлината на пандемията.

„Всичко е създадено така, че да бъде напълно автоматизирано, така че да не се налага да виждате други хора“, каза Хюбнер.

Цената на Коронавирус пакета може да достигне до 77 500 долара за 14-дневен престой.