Какво е да живееш и работиш в тези сега безлюдни къщи и площадки?

 „Официалната градина е моята писта за бягане“

 Люси Хътингс изкарва карантината в голямата граница на двореца Хамптън Корт - някога любима резиденция на Хенри VIII.

 "Чувствам се невероятно щастлива. Определено има по-лоши места да бъдеш заключен от двореца", казва тя.

 
 Комплексът до река Темза в югозападен Лондон дълги години е бил дом на краля на Тюдор и се носи слух, че е преследван от третата си съпруга Джейн Сиймор. По-късно той беше дом на Оливър Кромуел и в крайна сметка беше отворен за обществото от кралица Виктория.

 Около 21 000 посетители обикновено преминават през вратите по време на пролетната ваканция и за този уикенд бяха планирани различни събития като състезания с рицари.

"Очаквахме рекордна година. Наистина е изтощителна, особено предвид хубавото време", казва Люси, която е ръководител на двореца. Въпреки това, тя и другите на място се опитват да се възползват максимално от ситуацията.

„Разполагането с ключовете за разходка из дворец е толкова специално. Тук имаме 1300 стаи, така че използвам възможността да изследвам стаи, в които никога не съм ходила.

"Аз също се занимавал с джогинг - официалната градина се превърна в моята лична писта за бягане, което е много забавно."

 
 Но да живееш в кралска резиденция не е всичко забавление и игри. Със сграда, която е на почти 500 години и има оскъден персонал, който да я поддържа в ред, има много работа.

 Кралската церемониална колекция рокли, включително дрехи, принадлежащи на кралица Виктория и принцеса Даяна, трябваше да бъде преместена във фризер, за да спре вредителите да я атакуват. Градините трябва да се поддържат и плевеят. Многото помещения се почистват.

 Когато камбаните на астрономическия часовник на Хамптън Корт от 16-ти век се объркаха, специалистите трябваше да обяснят как да оправят работата на Tudor от FaceTime.

 37-годишният добави: "Първоначално трябваше да измислим неща като това как се събират кошчетата - първите няколко седмици живеехме в собствената си мръсотия, но сега сме подредени."

 Въпреки че престоят е дал на служителите възможност да изпълняват задачи, които биха били трудни за планиране с присъстващите посетители, Люси казва, че всички те са „толкова с нетърпение“, когато сградата може да се отвори отново.„Толкова е странно колко е тихо и тук е доста тъжно. Въпреки че е прекрасно да имам това пространство за себе си, това е предназначено да бъде оживено и натоварено.

 „Пространства като това са предназначени да се ползват.“

 "Усеща се, че времето стои неподвижно"

 
 Когато е построен в началото на 17-ти век, Одънд Енд Хаус, близо до Шафран Уолдън, Есекс, се смята за едно от най-големите имения в Англия.

 Заобиколен от 100 декара (40 хектара) парк, изваян от известния ландшафтен архитект Capability Brown, той привлича големи тълпи, желаещи да огледат великолепната сграда на Якобе.

 Тази година обаче липсва шума и суматохата, която служителите й очакват.

"Чувства се доста сюрреалистично ... Обикновено провеждаме събития и занимания, но вместо това има чувството, че времето стои неподвижно", казва ръководителят на имотите Франческа Дери.

 24-годишната, която работи в голямата къща от две години, живее с партньора си в сграда на терена.

 
 Няколко други основни служители като градинари и коняри, които се грижат за петте коня на обекта, също са в други имоти, но всички държат социално отдалечени един от друг, добавяйки към зловещото спокойствие.

 Докато тя липсва на гостите, които обикновено биха запълнили многото маникюрни тревни площи, Франческа казва, че за тихите има ползи.

„Пролетният цъфтеж е бил и тук е толкова спокойно, че е довело до увеличаване на дивата природа. Видяхме увеличение на елените на Мунтяк, които се скитат по площадите свободно, заедно с чапли, търпеливо чакащи край реката за следващия си улов.

„Патиците също са се настанили в рамките на служебното крило, тъй като е много по-спокойно и две египетски гъски са превърнали Одли в дом през последните няколко месеца.

 „Мина толкова много време, но се чувствам щастлив да бъда изолиран на толкова красиво място“, казва тя. „Пауните нямат пред кого да се показват“

 Докато английската дива природа сякаш се наслаждава на мира, в Уелс има някои над границата, които не са толкова любители на насилствената тишина.

 Без посетители да се забавляват, пауните в замъка Powis тормозят малкото служители и градинари, които работят на мястото.

„Те са създания, които обичат да се показват, но нямат кой да се покаже също“, казва мениджърът за опит на посетителите Сара Джонсън.

"И те не са добри, що се отнася до социалното дистанциране."

 Мястото е построено като крепост през 1200-те години и сега е известно със своите уникални, средновековни градини, оранжерия и оригинални статуи.

 Подобно на други исторически имоти, те биха очаквали по-добра ваканция и Сара казва, че е „странно, че никой няма наоколо“.

"Тук е много различно. Липсват ни колеги и посетители. Наистина се радваме когато е най-накрая безопасно да се отвори отново".