Скандали с групово изнасилване, най-често на малолетни момичета, тресат Италия от няколко дни и вече станаха водещи новини за всички медии в страната.

Вчера сутринта в административния център на областта Базиликата - Матера бе кулминацията на най-шумния от тези скандали – арестувани бяха четирима младежи, които са обвинени в изнасилване и малтретиране на две 15-годишни английски туристки.

И не само това – според прокурора на южния италиански град Пиетро Арджентино, той и колегите му са повдигнали обвинения на още четири лица – техни съучастници, които засега са на свобода, но всеки момент могат да бъдат вкарани зад решетките.

Момичетата от Англия гостували на техни близки в намиращото се недалеч от Матера градче Пистичи, а там на 6 септември имало нещо като събор. По някое време към девойките се присламчили двама симпатични младежи, които на доста добър английски ги поканили да продължат празника с купон в близка вила.

Въодушевени от любезното предложение, момичетата въобще не се замислили и веднага приели, още повече, че градината и голямата тераса на вилата били пълни само с млади хора като тях. Първо пили по някоя чаша хубаво вино, после се развихрили в танците и веднага се съгласили да отидат с двамата си кавалери и техен приятел да се полюбуват на звездите в парка зад вилата.

Да, но веднъж озовали се там, те били разсъблечени от придружителите си и изнасилени, въпреки молбите им да ги оставят на мира, тъй като били девствени. Накрая "осморката" насилници си тръгнала, изоставяйки безпардонно жертвите си, които не след дълго се окопитили и позвънили на тяхна роднина. Тя дошла да ги вземе с автомобил, откарала ги в полицията, където англичанките депозирали оплакване за грубото насилие върху тях.

В намиращия се на стотина километра южно от Рим известен морски курорт "Чирчео" е била изнасилена 19-годишна абитуриентка от престижен лицей в италианската столица. В ролята на изнасилвачи първо се изявили двама току що дипломирали се прависти от университета в Рим на 24 и 25 години. Според някои медии след като укротили нагона си, те не се поколебали да повикат на перверзното си увеселение още двама техни авери, които също се позабавлявали с абитуриентката.

От сряда и медиите, и полицията в Болоня, пък разплитат шумен скандал с местни бизнесмени и малолетни момичета, които се вихрели през последните седмици в оргии във вила край града със странното име "Ад". Там по-възрастни и вещи вип-проститутки водели ненавършили 18 години момичета, които обикновено били напивани, дрогирани и след това изнасилвани от богатите си похитители – предприемачи на възраст между 30 и 50 години.

Като едното от тези малолетни девойчета обяснило при разпита му в полицията, че след като правил секс с него, доста по-голям и обемист чичко го бил попитал: "Абе ти защо не си пораснала още малко, че сега ще ме гризе съвестта, дето съм спал с малолетна?"