Българинът, чийто труп бе открит в гараж в посолството на Китай в Бюрксел, се е обесил. Това твърди пред "Труд" журналистът Луи Колар от белгийския вестник "Льо Соар", който се е добрал до документацията по скандалния случай.

36-годишният Искрен Йорданов от Русе бе намерен мъртъв на 17 септември. Според прокуратурата на място била изпратена лаборатория на федералната полиция.

При огледа било установено, че нашенецът се е самоубил чрез обесване.

От направената аутопсия и иззетите записи от камери за наблюдение от околните сгради било констатирано, че не е имало намеса на друго лице. Засега не се води допълнително разследване защо тялото е открито на територия на посолство - китайското.

Близките на Искрен обаче категорично отхвърлят, че той се е самоубил. Майката на 36-годишния мъж Елка Дочева обясни, че той живеел в Германия. Заминал за Брюксел на 13 септември, за да посети приятелката си.

"Последното, което каза е, че има страхотен проблем и не знае дали ще се оправи, дали ще може да се прибере. В последния ни разговор се оплака от страхотен проблем с някакви пакистанци", каза майка му Елка Йорданова.

Според нея Искрен бил повикан от своята приятелка, която му казала, че е без пари, че е на улицата и трябва да се махне.

"Той и предлага тя да отиде в Германия, но тя му казва, че няма пари за билет и той трябва да я вземе", разказа още майката.

По-късно приятелката на Искрен давала противоречиви обяснения за последните дни на Искрен.

От посолството ни в Брюксел обясниха, че белгийските и българските власти работят заедно по случая.