Евакуация на заразени пациенти по време на пандемия.

Бомба от Втората световна война ще бъде обезвредена днес на територията на университетска болница в германския град Бон, след като бъдат евакуирани 200 пациенти. Това съобщи говорителка на лечебното заведение, цитирана от ДПА. "Всичко върви по план", каза тя за операцията, която няма да засегне цялата болница.

Сред пациентите за евакуация са и 11 души с COVID-19, приети за интензивно лечение. Те трябва да бъдат държани изолирани, което по думите на говорителката няма да е проблем, имайки предвид голямото интензивно отделение на болницата. Някои ще бъдат преместени в други отделения, а други - в други болници, които са предложили да помогнат. Евакуацията се очаква да приключи в близките часове, пише "Дарик".

Бомбата от войната е открита вчера при строителни работи - това е сравнително често явление в германските градове, дори в наши дни, отбелязва ДПА.

Освен болничните пациенти е наредено да се евакуират и около 1200 души, живеещи в прилежащия район, каза говорител на общинския съвет на Бон. На други 650 души е наредено да не се евакуират, но да не напускат сградите си, докато работят експертите по обезвреждане на взривни устройства.