Чистачка на метростанция "Фенчърчстрийт" в Лондон е осъдена на 10 месеца затвор, защото сипала препарат за премахване на графити в кафето на шефката си.

Историята може би ще ви прозвучи интересно, но когато научите, че отровителката е румънка, а тровената – българка, вероятно ще се позаинтересувате какво точно се е случило.

Историята:

32-годишната румънка Аврора Якоми отдавна имала разногласия с началничката си – българката Ангелина Райчинова, пише "Мирър".

Един ден обаче решила да си отмъсти. Сипала в кафето на жертвата си препарат за почистване на… графити.

Българката отпила, почувствала остро парене в гърлото и изплюла кафето. Веднага била откарана в болница, а полицаите започнали разследване и стигнали до… румънката.

Пред съда хигиенистката от северната ни съседка се опитала да представи омаловажи случилото се, но това не минало пред магистратите и сега ще трябва търка нара цели 10 месеца.

Съдийските уши не повярвали на сълзите и твърденията на Аврора Якоми, че българската й шефка системно я тормозила със словесни нападки, че ще е уволни заради несправяне с работата й.

Впоследствие румънката обърнала палачинката и започнала да настоява, че сипала от препарата в чашата кафе на Ангелина, за да я унижи.

Като и това не минало, настояла, че всичко било просто една шегичка.

Видеозаписи от камери в метростанцията обаче показват как чистачката влиза целенасочено в помещението, където стои българката, която в този момент не била вътре, и сипва някаква течност от пластмасова бутилка в чашата с кафе.

В крайна сметка решението на Бенедикт Келехер, съдия от Крълския съд в Лондон е: затвор за Якоми, която била заслепена от решението си за мъст.

Пред магистратите българката заявила единствено, че отдавна се е съмнявала в румънската си подчинена, че може да навреди, не само на нея, но и на колежките си.

Докато търка нара зад решетките, съдът е постановил румънката да се среща с психиатър, както и да получи нужното й лечение, за да обуздае гневните си пристъпи.

Превод: GLAS.bg