Полицаи в бели защитни гащеризони патрулират по улиците на окръг Гютерсло (Северен Рейн-Вестфалия). Носят ръкавици, маски и очила. Те имат и служебно оръжие със себе си.

Служителите на реда правят неочаквани посещения при жителите на Гютерсло и проверяват дали всички се придържат към карантинните правила. Северен Рейн-Вестфалия изпрати триста полицаи в района.

Снимка: Фестим Бекири

Кметът Хенинг Шулц се обърна към Ангела Меркел с драматичен вик за помощ!

„Моите хора са наказани и изолирани и всичко това, защото 360 000 души не могат да направят теста едновременно. В Гютерсло хората се чувстват изоставени и дори са тормозени и нападани."

Припомняме, поради огнище на коронавирус, Гютерсло (Северен Рейн-Вестфалия) беше поставен под карантина. Областта върна всички предварително установени ограничения, с изключение на забраната за пътуване.

„Не искахме да изграждаме бариери, които да накарат хората да се чувстват като затворници. Други страни го направиха за нас, които отказаха да приемат нашите хора ”, каза Шулц. „Сега хората от Гютерсло се смятат за прокажени.“

Снимка: Стефано Лора

Гражданите на Гютерсло също съобщават за чувство на стигма, съобщава bild.de. Комендантският час и препоръките за оставане вкъщи в огнището на коронавирус в месарския завод на Tönnies е заклеймило хората.

"Извън предприятието почти няма заразени хора. Защо всички да страдат?", пита Дрий от Щайнхаген в района на Гютерсло. "Изглежда, че сме на края на света."

Превод: Glas.bg