Езеро в Чешката република се прочу по време на пандемията от коронавируса, след като световните медии съобщиха, че местната полиция настоява нудистите, които посещават плажа да носят предпазни маски на лицата, съобщава CNN.

В интернет полицията публикува предупреждение под мотото: "Голи тела - да, открита уста - не". Изглежда, то дава добри резултати, каза говорителката на полицията Маркета Яновска.

През почивните дни за Великден полицията не е установила други нарушения в района на плажа край курортния град Лазне Бохданец. В Чехия носенето на защитни маски на лицето е задължително от 19 март като мярка срещу разпространението на коронавируса. Изключение бе направено единствено за онези, които излизат да тичат на открито. Говорителката на полицията обаче ясно заяви: "Не смятаме за спорт това да лежиш гол във водата".

Балнеоложкият курорт Лазне Бохданец е разположен на около 90 км източно от столицата Прага. По данни на чешкото министерство на здравеопазването в страната има 6101 потвърдени случая на зараза с новия коронавирус до вторник вечерта, досега от К-19 са починали 161 души.