Полицай си върши работата - задържа нарушителя и го обездвижва. В този момент друг участник в безредиците се затичва към него и рита брутално служителя на реда в гърба. Свидетели на инцидента аплодират нападателя...

В мрежата се появи видеоклип на тази брутална атака срещу полицай. Това не е единственото видео от тази нощ, когато стотици млади хора организираха безредици в самия център на Щутгарт, нападат полицаи, разбиват прозорци и коли, крадат стоки.

„Мислено сме с ранените ченгета и другите жертви на грабежи“, заяви премиерът на Баден-Вюртемберг Уинфрид Кречмар. Той също така подчерта, че е необходимо да се работи активно, за да се установи кой е участвал в нощните безредици.

Министърът на вътрешните работи на Баден-Вюртемберг Томас Стробл обяви, че безредиците ще бъдат съдени с цялата строгост на законите. Известно е, че полицейското управление в Щутгарт вече е създало разследваща комисия от 40 души, а отдел за криминална полиция в Баден-Вюртемберг също ще участва в разследването на безредиците.

Какво предизвика бунтовете и избухването на насилие? Полицията съобщи, че по време на акция по подозрение за престъпления с наркотици, компании, които се разхождали в центъра на града, се обединили, за да се опълчат на полицията. Няколкостотин души наведнъж, разделени на малки групи, ангажирани с грабежи и вандализъм, започнали  да атакуват служителите на реда.

 Вижте това красноречиво видео, публикувано от bild.de

Превод: Glas.bg