22-годишен българин се е самоубил в Англия, поглъщайки отрова. Младия мъж е бил болен от синдром на Аспергер (психично разстройство от аутистичния спектър), съобщава "Дейли мейл".

Кристиян Петров Данаилов е открит мъртъв в спалнята си в Борнмут на 28 юли миналата година. Там той живеел с майка си Елена, баща си Петър и по-малкия си брат.

Младежът бил диагностициран със синдром на Аспергер и се чувствал много зле в продължение на повече от две години преди смъртта си.

Поръчката на отровната субстанция била много лесна. Представил се за фирма и се свързал с компания в Есекс, за да му изпратят смъртоносната субстанция по пощата.

Според майка му Елана единственото, което синът й трябвало да направи, е да отбележи с тикче кутийка в уебсайта, като по този начин потвърждава, че е фирма и отровата може да му бъде предоставена. Пратката пристигнала на адреса няколко дни по-късно.

През 2017 година Кристиян е бил арестуван за опит за закупуване на пистолет и цианид отново онлайн. След като родителите му го прибрали от полицейския участък той ги уверил, че няма намерение да се самоубива. Баща му дори смятал, че синът му започва да се подобрява.

В изявление на съда по случая се казва, че "г-н Данаилов е купил веществото онлайн на 23 юли. На опаковката на продукта е имало предупредителни етикети, но въпреки това се оказва много лесно да се закупи подобно вещество".

"Намирам, че има безпокойство, възникнало в хода на производството, че обстоятелствата, съществуващи в този момент във времето, ще създадат риск от други смъртни случаи", предупреждава на свой ред майката на Кристиян, която организира разяснителна кампания, с която се опитва да прекъсне практиката - смъртоносни отвори да бъдат продавани свободно в нета.