Италианската брегова охрана спаси 60-годишен българин, получил инфаркт на кораба "Круиз Барселона", докато се намирал до остров Сардиния, съобщи изданието "Алгуер".

Българският турист се почувствал зле, докато се намирал на кораба в близост до пристанището Порто Торес, Северозападна Сардиния.

Оказало се, че бил в начален стадий на инфаркт. Ситуацията му била контролирана от оперативната зала на пристанището, докато корабът плавал в посока Барселона.

Намиращият се на борда лекар сигнализирал, че случаят с българина бил спешен и че се нуждае от бърза помощ и настаняване в болница. След това пристанищните власти на Порто Торес насочили кораба към залива на Азинара, за да могат в спокойни води да пренесат туриста в моторницата, изпратена по спешност до кораба.

Така в сряда сутринта специализиран медицински екип пристигнал на 10 мили до Порто Торес и осъществил прехвърлянето на българина на лодката.

След пристигането на пристанището той бил транспортиран с линейка до болницата на град Сасари, а корабът бил пуснат да продължи плаването си към Барселона.