Първоначалните данни на белгийската полиция по случая с починалия българин в Брюксел сочат самоубийство.

От там допълниха, че оказват пълно съдействие на близките му. Смъртта на 36-годишния Искрен Йорданов от Русе е настъпила на 17 септември.

"Искрен е имал близка белгийка. Опитахме да се свържем с нея, но никакъв успех. Надявам се федералните власти да ни обяснят и дадат подробна информация, за което сме направили запитване", каза пред bTV Малин Месалски, завеждащ консулска служба към посолството ни в Брюксел.

Припомняме, че мъжът бе намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел. Той е заминал за Белгия при приятелка на 13 септември. Два дни по-късно говори с майка си по телефона за последно, след което повече връзка с него няма.

"В неделя вече започна да ми звъни и каза, че ще има страхотен проблем: "Не знам дали ще ме...", после телефонът се изключи и край. Последно го чух в 7:30 часа. Оттогава вече никаква връзка, абсолютно никаква. Искам да разбера истината ", каза майката на Искрен - Елка Дочева.

На 20 септември семейство било потърсено от русенската полиция, за да ги уведомят, че Искрен е починал в Брюксел. Информацията до българските власти пък е подадена от Интерпол.

"Обясниха ми, че особеността на случая, че се развива в 4 държави това действие - България, Белгия, Германия и Китай - заради това, че е открит в гаража на китайското посолство. Всички се чудят как може той да е влязъл там, при условие, че защитата е страшно голяма, там не влизат случайни хора, всичко е много странно", добави Илияна Йорданова - снаха на Искрен.