В Лайпциг посред бял ден 3-годишно дете падна от движеща се кола на пътя заедно със столчето за кола. Хлапето получи наранявания по лицето - обаче баща му, както изглежда, доста е бързал.

Няколко минувачи са станали свидетели на необичайния инцидент миналия уикенд. Опелът тъкмо завивал на ъгъла, когато внезапно се отворила дясната задна врата, а детското столче с прикрепено към нея дете изпаднали от колата.

Според очевидци шофьорът спрял, изтичал от колата, грабнал столчето с момчето, чието лице било цялото в кръв, бързо го бутнал обратно в колата и потеглил. Една жена се опитала да му блокира пътя, но била принудена да отскочи встрани, в противен случай мъжът е щял да я прегази.

Същото се случило и с колоездач, който подозирал, че виновникът за катастрофата иска да избяга от мястото на произшествието, и също застанал пред колата, за да попречи на водача да продължи да се движи. Но той също бил п ринуден да се отмести, за да не попадне под колелата. Пътниците незабавно съобщили за инцидента в полицията и продиктували номера на превозното средство.

Благодарение на това служителите на реда бързо успели да намерят собственика на автомобила, от който е излетяло бебето. Както по-късно 36-годишният шофьор признал, синът му не се подчинил и сам отворил вратата на опела, докато е в движение.

Според полицията детето е откарано в болницата, където му е предоставена квалифицирана медицинска помощ, в момента бебето се чувства добре, пише tag24.de. Но на баща му ще му е трудно: съобщава се, че мъжът е обвинен в създаването на заплаха за безопасността на пътя и причиняване на телесни повреди поради небрежност. За деянието той ще отговаря в съда.

Превод: Glas.bg