23-годишната Лина Бетенкорт от Колумбия, е починала миналия септември на операционната маса в клиника за пластична хирургия във Валенсия, докато е била оперирана за увеличаване на гърдите.

Сега банката, която е отпуснала кредита за операцията, си иска парите от семейството на починалото момиче, а клиниката отказва да ги върне.

Приятелка на Лина разказва пред La Sexta, че операцията е трябвало да продължи около час, но чак след три часа докторът, който оперирал младото момиче, излязъл от операционната зала с наведена глава и съобщил на близките й, че „Нещо неприятно се е случило“, пише bulgaros.ovh. Момичето е получило сърдечен удар на операционната маса и докторите не са си дали сметка навреме, а когато са започнали да я реанимират, вече било късно. След три часа момичето е било откарано в болница в кома, но по-късно е починало.

Семейство на починалото момиче е подало съдебен иск срещу клиниката, за предизвикани морални и материални щети, но делото ще се проточи поне година, казват близки до случая. Адвокатът на семейството иска от клиниката да върне парите за операцията на банката преди да приключи делото, но те отказват.

От клиника „Дорсиа“ казали, че няма да върнат парите, защото нямали вина за случилото се. Според тях операцията е преминала без усложнения, а момичето се почувствало зле и изгубило съзнание след операцията в залата за възстановяване.

Свидетели обаче твърдят, че момичето не е излизало от операционната зала...