Училище в Румъния, бе затворено днес сутринта, след като бе потвърдено, че директорът на учебното заведение е заразен с  COVID-19.

Училището е било затворено преди началото на учебните занятия и е предприета дезинфекция.

Началникът на Окръжния училищен инспекторат в Мариус Гондор съобщи за Аджерпрес, че директорът на гимназиално училище "Зъдърени" му е позвънил сутринта, за да го информира, че в понеделник вечерта е получил положителен резултат на тест за COVID-19.

Задава се най-сложната учебна година за родителите

Директорът е имал симптоми и затова си е направил тест, той не е участвал в откриването на новата учебна година, за да не излага децата на опасност.

Началникът на Окръжния училищен инспекторат отбеляза, че директорът е бил в контакт с работещите в училището, заради подготовката за новата учебна година.

"Затова решихме да затворим училището тази сутрин, а учебните занятия ще се провеждат онлайн в следващия период", заяви Мариус Гондор.

Министър Вълчев каза дали ще се затварят училища у нас от октомври!

В гимназиално училище "Зъдърени" се обучават над 200 деца в начален и гимназиален курс.

Новата учебна година стартира вчера в Румъния при специални условия заради пандемията от COVID-19, като част от учениците ще учат онлайн, други - по хибридна система, а трети - присъствено.