Двама мъже са били открити с многобройни рани по телата в паркирания си автомобил вчера на гръцкия остров Керкира (Корфу), съобщи АНА-МПА.

Засега двамата не са идентифицирани официално от властите, но се твърди, че единият е от Сърбия, а другият от Черна гора, и са на възраст 44 и 46 години.

В тялото на всяка от жертвите съдебният лекар е открил над десет куршума, като е установено, че извършителите са били повече от един. Цялата операция по убийството е продължила няколко секунди. Автомобилът, в който са намерени жертвите, е бил паркиран пред апартамента, който те са наели в района на Халикунас в южната част на острова.

Убитите са били едри мъже с атлетично телосложение, облечени по сходен начин. Събраните досега сведения сочат като мотив за убийството разчистване на сметки.

Според информацията на АНА-МПА телата са били открити около 19 часа снощи от масажистката, която двамата са наели за професионален масаж, а семейството, което живее в съседния апартамент, е отсъствало. Според разследващите извършителите са знаели в детайли движенията на двамата балканци, пише "24 часа".

На местопрестъплението са намерени 29 гилзи от два различни калибъра, а в автомобила на жертвите също е намерено оръжие.