47-годишен холандец, заподозрян за убийството на 11-годишно момиченце в Румъния в петък, е умрял днес при катастрофа в Холандия, предаде Ройтерс.

Директорът на румънската полиция Ливиу Василеску каза за националната телевизия, че според информация от Амстердам заподозреният за убийството на Адриана Михаела Фиерару се е хвърлил пред камион. Тепърва трябва да се изясни дали е извършил самоубийство или е станал жертва на транспортно произшествие.

Трупът на детето бе намерен вчера в поле в район северно от Букурещ. Момичето беше в неизвестност от петък. Тя се връщала от училище в селото си на около 70 км от Букурещ и изчезнала по пътя. Общински камери за видеонаблюдение заснели детето на предната седалка на кола. Анализ на кадрите помогнал на полицията да идентифицира заподозрения за изчезването и убийството на момичето. Било установено, че той е холандец. Той е обвинен за убийство, отвличане и сексуална агресия.

По-рано днес румънското правосъдие поиска помощ от Хага в издирването на холандеца, който успял да избяга от страната и се намирал в Амстердам. Румънски медии успели да се свържат с него и мъжът казал, че бил в района на убийството като турист, пише бТВ.

Заподозреният бил известен на холандските власти за сексуална агресия и насилие, проявени в миналото.
През лятото две момичета бяха убити в Румъния, заподозрян е мъж на 65 години. Драмата потресе страната и извади наяве много пропуски на полицията.

Министърът на вътрешните работи Николае Мога подаде оставка заради нея, а полицаи и прокурори станаха обект на дисциплинарни процедури.