31 мигранти от няколко държави са били заловени преди румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция agerpres.ro.

Граничните служители на Бихор и Арад са открили граждани от Азия и Африка, търсещи убежище в Румъния, които са се опитали да преминат нелегално границата в Унгария, скрити в товарни автомобили, натоварени с различни стоки.

По време на проверките граничната полиция е установила, че има граждани съответно от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина, 16 възрастни, на възраст между 20 и 40 години и 2 непълнолетни, на възраст между 10 и 17 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа.

Девет от заловените са открити в камион, управляван от български гражданин. За случая Glas.bg ви съобщи по-рано днес. Сега от гранична полиция разкриват подробности.

Бежанци изскочиха с торби от български тир в Румъния! СНИМКИ



Граничната полиция е открила при проверка на камион, управляван от 44-годишен българин, шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни - на възраст от 14 до 17 години.

Българския шофьор е превозвал царевично нишесте по маршрута България-Белгия.

На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.

По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите - за трафик на мигранти.