Момченце почина дни преди втория си рожден ден, заради неглежиране на състоянието му от персонала в болница в Йоркшир, Северна Англия.

Родителите на детето изразили опасения, че то най-вероятно има сепсис, след като потърсили информация относно симптомите му в интернет. На това лекарите отговорили: "Ние сме професионалисти и знаем какво правим".

На изслушването в съда стана ясно, че детенцето е претърпяло операция на черепа, тя минала по план и детето било изписано от лечебното заведение. В последствие обаче развива менингит и сепсис.

31-годишната майка казва, че кожата на сина ѝ е станала бледа и на петна и имал диария.
"Ние казахме на лекарите за тези симптоми, но никой не ни слушаше", каза тя на изслушването.

Малкият Джак почина на 17 юли миналата година - само няколко дни преди втория си рожден ден. Мозъчният хирург Пол Чумас каза: "Надявам се, че един от научените уроци е, че трябва да слушаме родителите, защото те са специалистите по грижите за собствените сидеца."

След ужасната трагедия с малкото момченце, персоналът в болницата минал специално обучение, как да откриват признаците на сепсис.

Състоянието е свръх реакция на имунната система, която обикновено се предизвиква от по-незначителна инфекция и може да доведе до спиране на органите на организма.

Превод: Glas.bg