Поне 14 души загинаха при земетресение със сила от 6,8 по скалата на Рихтер в източната част на Турция, съобщи Би Би Си, като цитира местните власти. Стотици са ранените, нанесени са и сериозни материални щети. Не е изключено броят на жертвите да се увеличи. 

В резултат на труса за разрушени няколко сгради.

Припомняме, епицентърът е бил близо до град Сивридже. Дълбочината е била 10 километра. Трусът е бил усетен в Израел, Ирак и Сирия. 

Трус! Почти 7 по Рихтер удари Източна Турция!

Турски медии съобщават за хора, които са избягали панически от жилищата си на улицата. Кадри показват силата на труса и как земетресението прекъсва жив ефир в студио на телевизия, предава бТВ.

От българското посолство в Анкара информират, че няма пострадали наши сънародници при силното земетресение. От ведомството уточняват, че в засегнатия от труса район живеят малко българи, повечето от смесени бракове. Посолството в Анкара е в непрекъснат контакт с местните власти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с представителството ни в Анкара на телефони : + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69