Майката и детето, пострадали тежко при катастрофата на бул. "Тодор Каблешков" в София миналата седмица, все още са в болница. Позната на жената отправи призив в социалните мрежи да се дари кръв за Велина, която е в медикаментозна кома. 

"Спешно трябва да се дари кръв, по възможност да бъде 0 група, отрицателен резос фактор. Моля Ви, нека се организираме да помогнем.
Трябват 5 банки, досега сме събрали 2.

Велина Светлозарова Фергова, Пирогов, Неврохирургия.", написа Весела Татарлиева.

Припомняме, в тежката катастрофа в София се блъснаха джип и Фолксваген в близост до кръстовището на ул. “Ген Стефан Тошев”. При зверския удар пострада семейство с дете. Тежко ранена е 36-годишна жена от Перник, която беше изведена на носилка. Тя е била на пътническата седалка. Жената е с опасност за живота и в травматичен шок, веднага е закарана в противошоковата зала на "Пирогов", съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Пострадалото дете и баща му също са били откарани в болница. 

Колите, участвали в катастрофата, са били смазани. За да извадят пострадалите, пристигналите на място пожарникари трябваше да режат ламарините. Инцидентът е станал заради неправилно изпреварване. “Фолсвагенът”, в който е пътувало пострадалото семейство, е тръгнал да изпреварва в участък с двойна непресечена линия. Освен това пътниците са били без колани, научи репортерът на Glas.bg. Пътуващите в джипа "Мерцедес", който се е блъснал с голфа, нямат травми. 

ОБНОВЕНА В 22,36 ЧАСА: Успяхме да съберем 5 банки. Ако имат нужда от още, ще пиша!, написа приятелката на 36-годишната жена, нуждаеща се от помощ. Благодарим на всички читатели на Glas.bg, които са съпричастни към чуждата болка и се опитаха да помогнат.