Липса на медицинска експертиза отложи днешното заседание на Апелативния специализиран съд, който трябваше да реши дали да пусне на свобода Ральо Ралев. Магистратите на първа инстанция прецениха, че кметът на пловдивския район "Северен" може да напусне килията си срещу три хиляди лева парична гаранция. Една от основните причини за това решение е, че здравословното му състояние се влошавало от престоя в ареста. 

Ралев обаче още е в ареста, изчаквайки становището на Апелативния спецсъд заради протест на прокуратурата.

Според защитата на районния кмет, той страда от жълтеница и до момента е свалил над 15 килограма. Визуално обаче изглеждало, че е отслабнал само с няколко килограма, твърдят от обвинението. 

В съдебната зала стана ясно, че въореки молбите за съдебно медицинска експертиза на Ралев и адвоката му още след ареста през юни, до момента такава не е била назначена. 

Според прокуратурата има нареждане за медицинска експертиза, издадено на 9 август, но в него няма определен срок кога да бъдат направени прегледите. 

Интересен факт е, че преглед на Ралев е направен вчера, непосредствено след като първата инстанция разпореди той да бъде освободен срещу парична гаранция от 3 хил. лева. 

Днес апелативните спецсъдии отложиха заседанието за 29 август, когато от прокуратурата трябва да представят резултатите от медицинската експертиза. Ако се окаже обаче, че са нужни още изследвания, е възможно заседанието да бъде гледано чак на 3 септември. Ральо Ралев вече е с още един нов адвокат. С кмета днес се яви освен адвокат Христо Ботев и защитникът на Ветко и Вълчо Арабаджиеви - адвокат Илиян Василев.