Топло море и хубаво време обещават синоптиците през септември, а офертите стават по-изгодни. Още от 20-и август по хотелите започнаха с намаленията. В Слънчев бряг цените падат с 20-25%.

На първа линия до плажа може да се нощува срещу 140-180 лв. От 15-и септември цените слизат с още 20 на сто. В комплекса в момента нощувка с ол инклузив и басейн е 36 лв. Нощувка с десет лева отгоре може да се намери в друг хотел – с басейн и ол инклузив. 26 евро, но без закуска предлага друга оферта. В Несебър има нощувки по 84 лв., но със закуска, обяд, вечеря и еднократно безплатно посещение на аквапарк.

Хотел в Ахелой предлага преспиване срещу 48 лв. и обявява, че е със “спа термална зона”. В семейните хотели в Поморие вече има нощувки и по 20 лв., съобщават туроператорите. На юг е пълна евтиния. В Китен, Приморско и Царево в късното лято може да се намери нощувка от 5, 10 и 20 лв. В Китен има хотели срещу 39 лв. на нощ и включени закуска, обяд и вечеря.

В Созопол вече има нощувки по 70 лв., но цените на повечето частни квартири засега няма да паднат, защото предстои Аполония – празниците на изкуствата, пише „Труд”.