Трети ден няма следа от изчезналия Иван Йорданов. 28-годишният мъж отишъл на парти, след като бил подмамен през затворена група във Facebook. Иван обаче така и не се върнал. 

Близките му загубили следите на Иван още миналата неделя. 28-годишният мъж отишъл на техно парти с приятели в гората край село Любен Каравелово. 

Купонът бил на нерегламентирано място. На него са присъствали около 150 души, сред които имало и чужденци

При последното обаждане до баща си Иван е споделил, че се чувства застрашен, но не е обяснил защо. След това изпратил и съобщение с GPS координатите си. 

Именно бащата на Иван подал сигнала за изчезването на сина си.
Бащата споделил, че синът му е звучал сънен и объркан. Приятелите на момчето пък за последно са го видели в 02:00 ч. през нощта. После той се е отдалечил в гората.

Служителите предприеха действия за издирването на 28-годишния мъж още след подаването на сигнала в неделя. Районът беше обходен за пореден път вчера, но следа от Иван няма. 

Полицаите претърсили района около бившето военно поделение край селото, откъдето Иван се обадил на баща си. Там има полуразрушени бункери, в които човек може да падне или да се укрие, пишат от “24 часа”. 

Заради шумният купон в района бил подаден и сигнал до полицията. Кметът на Любен Каравелово Иван Димитров лично отишъл на проверка. 

Навлязох в поделението. Насреща виждам две палатки, 7-8 автомобила, каравани с чуждестранни регистрации. Не бяха като нормални, облечени по такъв начин бради, изоставени, някакви неща по лицето, ушите", коментира Димитров.

Полицията обаче не е знаела за събитието. Властите научили от медиите. От полицията не изключват употребата на алкохол и наркотици на подобни събирания.

Служителка в магазин обясни, че видяла някои от хората, които приличали на хипита, но не си купували спиртни напитки.

„Алкохол не, повечето си взимаха бири, безалкохолни, вода, питаха къде е селската чешма да си налеят. Бяха като тези хипитата едно време, битници такива, момчетата с дълги опашки плетени, сплъстени... Даже синът ми ги е питал къде ще се събират, той казал "тайна" - единият от тях. За първи път такова нашествие на хипари, с палатки, окъсани, одърпани”, разказа пред bTV Маргарита Баева – служителка в магазин.