Името й е Дженифър. Още след раждането била изоставена от родителите си в болницата, защото била родена без… крака. Момиченцето обаче било осиновено от добро семейство, което дало цялата си любов на Дженифър и я научили, че в живота няма нищо невъзможно. 

Така Дженифър постепенно разбрала, че човешките възможности познават само границите, които самите ние си поставяме. 
Лекарите посъветвали приемното семейство да носи Дженифър в кошче. Те отказали. 

Детето им започнало да расте. Научила се да ходи. Научила се да тича. Била пълна с енергия, макар да нямала крака. Скачала на трамплина в двора. Макар да нямала крака. 

Като ученичка Дженифър била на игрището, заедно с всички останали. 

“Родителите ми никога не са ме възприемали като различна. Затова никога не съм разбирала концепцията, че съм различна от останалите. Знам, че нямам крака, но това никога не ме е спирало да правя нещата, които искам”, разказва Дженифър пред BBC. 

Започнала да се занимава с гимнастика и днес е професионален акробат. Макар да няма крака.

Като младо момиче черпила вдъхновение от успелите в спорта. Неин идол била Доминик Мочано - румънска състезателка, която грабва златен медал на Олимпиадата през 1996 година. 

За пръв път видяла Мочано по телевизията. Точно тогава се провеждали летните игри в Атланта, а Дженифър обожавала да гледа гимнастика. Тогава малкото 14-годишно момиченце просто се възхищавало от дома си на румънката Мочано. 

Дженифър знаела, че нейните биологични родители са румънци. Освен това обичала толкова много гимнастиката, така че шампионката Доминик Мочано била логичния модел за подражание. Двете имали много общо, все пак. Наред със всичко си приличали и визуално, а разликата им била само 6 години. 

Дженифър обаче не подозирала, че всъщност споделят много повече общи неща от гимнастиката и произхода си… Двете били сестри!

Един ден младата Дженифър решила да попита приемната си майка дали има някаква информация за биологичните й родители. 

“Каза, че по документи фамилното ми име е Мочано. Това можеше да означава само едно нещо. Бях в тотален шок”, разказва пред “Inside Edition” гимнастичката. 

Така започнал един нов живот и за двете. Днес Доминик и Дженифър поддържат връзка и олимпийската шампионка ще има щастието да види сестра си в бяла булчинска рокля. 

Нещата обаче не стояли точно така в началото. Когато Дженифър разбрала кои са биологичните й родители, тя веднага поискала да се свърже със сестра си. Всичко обаче трябвало да се случи по правилния начин. Все пак не можела просто да се обади на Доминик и да и каже: “Хей, аз съм сестра ти!”. 

Затова наела частен детектив, който издирил семейството. Позвънил по телефона, обяснил за ситуацията и всъщност биологичните родители на Дженифър абсолютно потвърдили, че преди години изоставили детето си в болницата в Илиноис. Повече обаче не вдигнали телефона си. 

Четири години по-късно Дженифър решила да напише писмо до сестра си и да й обясни ситуацията. Да й обясни какво голямо вдъхновение е била през целия й живот и колко голям фактор е изиграла Доминик в решението на Дженифър да се занимава с гимнастика. Прикачила копие от всички документи и снимки. 

И така магията се случила. Доминик отговорила и днес всяка е част от живота на другата. Една луда история се оказала напълно истинска. Идолът на едно малко момиче се оказал нейната плът и кръв.