Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че държавата няма да допусне да се завърнат едни отминали времена. Коментарът му идва след вчерашния вандализъм посред бял ден в столичния бар "Бесо". "През 2019 г. такова нещо е недопустимо", обобщи той.

По думите му МВР се е самосезирало още снощи по разпореждане на премиера и главния прокурор. До момента трима от шестимата извършители вече са задържани, единият е криминално проявен. Задържан е и единият съдружник, съсобственик на заведението, допълни Иванов. Криминалисти от СДВР и ГДНП са работили цялата нощ по инцидента.

Главсекът остана учуден от факта, че собственикът на бара не подал сигнал за погрома, пуснал клип от вандализма в социалните мрежи. "Фактът, че не е подал сигнал, означава, че не е искал да се намеси държавата. Ако имат някакви неуредени бизнес взаимоотношения, има законов ред, има съд, където могат да разрешат проблемите си. Но по този начин няма да стане и държавата ще отговори по всички възможни средства, които позволява законът.

Такива действия няма да бъдат толерирани и това е недопустимо", отсече Иванов. На въпрос защо не е подаден сигнал към полицията, той отговори: "Те много добре знаят какви са им взаимоотношенията и какъв е проблемът. Не искам да изнасям данни от разследването. Факт е, че не е искано да се месят МВР и държавата, но ние се намесихме".

По думите му неуредените им сметки не са свързани със самото заведение, а с други бизнес взаимоотношения. "Разследването е в ход. Ние ще проверим целия бизнес, защото не е нормално 2019 г. да има такива действия", настоя Ивайло Иванов. Припомняме ви, че двамата мъже са съдружници и в строителна фирма, работили са по сериозни проекти.

Между тях обаче възникнали несъгласия – не успели да поделят бизнеса и именно това е станало причина за наказателната акция в заведението.