Строителството по Черноморието не спира. Обектите са временно спрени заради влязлата в сила забрана от 15 май. Поредният сигнал със съмнения за нарушения е от Созопол, съобщава bTV.

 
Новият строеж е на мястото на скала, на метри от морето и тежката строителна техника е разрушила част от имота на живеещите над него. Те се притесняват, че сградите ще пропаднат и сигнализират за редица нарушения.
 
„Строителната компания влезе в нашия парцел повече от 2-3 метра, без да е поискала разрешение, без да информира нас- собствениците. Повикахме полицията, повикахме общината, никакви действия не последваха", споделя Денис Кузмин.
 
„Въженцето, където е, това е разделителната линия, те са вътре с метри в нашия парцел, бутнаха ни оградата, нямаме ограда вече, никой не казва дали ще се възстанови", заявява друг потърпевш Георги Бонев.
 
Седалището на строителната компания е в Пловдив. По документи строежът е бил изряден, констатира първата проверка на общината. От самата фирма също не знаят за някакви проблеми с обекта, стана ясно в телефонен разговор.
 
В понеделник ще има нова проверка. Заради забраната за строителство в курортите обектът ще бъде замразен за лятото, освен ако не се активизират свлачищни процеси.