33-годишен мъж от Търговище се качил зад волана под въздействието на алкохол. Бил спрян за проверка от катаджия на пътя между селата Зараево и Садина и тогава заветните 1.2 промила алкохол в кръвта били установени след дрегер тест. 

Показанията на дрегера Ерхан Р. оспорил, но отказал да даде кръвна проба.
Последвала познатата схема - 33-годишният извадил 50 леваот портмонето си и ги хвърлил на служителя на “Пътна полиция”, за да избегне наказание.
„Работата е оправена“, казал на Ерхан на катаджията. 

Полицаят обаче не приел заветния подкуп и предупредил 33-годишния мъж да прибере парите си, ако не иска да прекара известно време в ареста. 
Вместо това обаче Ерхан решил, че парите са недостатъчни. Затова извадил още 50 лева от портмонето си и хвърлил и тях. 

Тогава 33-годишният почерпен шофьор бил задържан. 

Оказало се, че има сериозна “биография”, що се касае до пътните нарушения – от 2005 до август тази година на Ерхан Р. са били съставени общо 20 акта и 15 фиша на извършени многобройни нарушения от всякакъв вид по Закона за движение по пътищата. 

Налагани са му наказания глоба от 2000 лева и е бил лишаван от право да управлява МПС за срок от 2 години за всеки отказ от негова страна да бъде тестван за алкохол, както и за непредставяне на документ за правоспособност за управление на МПС, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 

Сега Ерхан е с две обвинения - за даден подкуп на полицай и за шофиране в нетрезво състояние.