Той стана известен като най-романтичния полицай. Името му е Рангел Машкудански. След завършването на школата в Пазарджик, 29-годишният полицай предложи брак на любимата си Диана пред очите на целия строй. Само след няколко месеца щеше да стане баща - Рангел и Диана очаквали бебе през октомври.

Днес най-романтичният полицай загина в зверска катастрофа на път за работа в София. Полицаят се блъснал със автомобила си в движещия се пред него ТИР. 

Катастрофата е станала в близост до Долна Диканя на пътя Дупница-София около 7:30 часа сутринта. Новината беше съобщена от говорителя на полицията в Пазарджик - Мирослав Стоянов. 

“През февруари той завърши успешно курса си на обучение в ЦСПП-Пазарджик и ни направи съпричастни към нещо много лично - след тържествената клетва подари венчален пръстен на любимата си жена ! Но животът е низ от неочаквани събития, дори с най-тежкия и неочакван край ! Така, това младо, почтено и добро момче, няма да успее да се порадва на земния живот! Но остави следа у всички нас, докосна сърцата ни по свой си начин... ! Да ти е леко там горе, Рангеле, ние тук да му мислим...! Амин !!!”, написа Стоянов.

След като изкара 9 месеца в школата в Пазарджик, той завърши с отличен успех магистратура във Великотърновския университет, специалност „Политология, дипломация и национална сигурност”.  Веднага след това Машкудански обяви, че мечтата му е да започне работа в ДАНС, но…

Поклон пред паметта му!