37-годишният българин, намушкан смъртоносно на гръцкия остров Родос, е загинал след пиянско сбиване заради желание за допиване. Инцидентът е станал снощи пред магазин в квартал Ниохори на град Родос на едноименния остров, съобшиха гръцките медии.

Имало е сбиване между четирима мъже, в което е участвал и загиналият Росен Георгиев Тодоров. Той и негов приятел поляк са се скарали с 53-годишен грък и по-млад с година украинец, които били въоръжени с ножове и бухалка. При мелето Росен е бил наръган и по-късно е починал, а 38-годишният поляк се отървал само с наранявания.

Подозренията са, че фаталният удар с нож е нанесен от украинеца, пишат участници във Фейсбук групата "Сдружение на постоянно живеещите на остров Родос българи". Според нашите сънародници Тодор бил кротък и сговорчив.

Според местния сайт "Скай Родос" четиримата мъже били заедно и пиели бира, но поискали да си допият. Магазинът обаче вече бил затворен. Украинецът започнал да блъска по вратата и искал да нахлуе, за да си вземе още пиво. Росен се опитал да го спре, при което двамата се скарали. Последвал боят, който завършил със смъртта на Тодоров.

Има и снимки на отнетия сгъваем нож на гърка. Изданието подчертава, че загиналият българин е бил състрадателен и затова се е опитал да спре своя агресивен познат. Друга версия пък твърди, че четиримата са били забъркани в схема за пласиране на наркотици, което до този момент не е потвърдено от полицията.

Арестувани са гъркът и украинецът, които са предадени на прокуратурата, предстои и аутопсия на жертвата.