Красен Ангелов Кръстев е задържаният поръчител на погрома в елитния столичен бар „Бесо”, съобщи  TrafficNews. Арестуваният е съдружник на собственика на заведението Емануил Лазаров в пет компании - „Кристал Дивелъпмънтс” ООД ,  „Емпайър Дивелъпмънтс Груп” АД, „ Кристал Кепитъл Инвестмънт” ООД,  „Кепитъл Валю” ЕАД и „Сайънс Мениджмънт” ЕООД.

От полицията потвърдиха, че Красен Кръстев е един от задържаните във връзка с инцидента от понеделник вечер, но отказаха повече подробности.

Вече стана ясно, че Кръстев и Лазаров са в тежък конфликт заради общия им строителен бизнес. Това е и причината за наказателната акция в заведението, при която шестима здравеняци потрошиха маси и столове, разпраха с нож тапицерията и  уплашиха клиентите около 18 ч. в понеделник.

Според версията на Кръстев, собственикът на „Бесо”, известен с прозвището Емо Негъра, му дължал огромна сума пари и не само отказвал да я върне, но и се криел от него, твърдят запознати.

Затова и мъжете от групата, потрошила заведението, няколко пъти повтарят на персонала, че собственикът знае къде трябва да се обади, за да не идват отново.

Заснетият от охранителните камери екшън се появи в социалните мрежи почти веднага, но от заведението изобщо не са подали сигнал до 112.
След като случаят е бил коментиран от премиера на днешното заседание на кабинета, от МВР свикаха брифинг, на който обясниха, че са се самосезирали и вече са задържали трима от участниците в погрома, както и поръчителят.

Главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов увери, че до края на деня ще бъдат задържани и останалите замесени в мелето. Той се зарече, че държавата няма да допусне връщане на отминали мутренски времена.

 Всички фирми, в които Кръстев и Лазаров са съдружници, са регистрани на улица „Граф Игнатиев” № 6. Екип на TrafficNews посети сградата, но офисите бяха заключени.