Девет дни след като изчезна, тялото на 28-годишния Иван Йорданов бе открито, но не от полицията, а от местен жител, който минавал покрай изоставеното поделение край варненското село Любен Каравелово.

Близките подадоха съобщение за изчезването на младия мъж на 25 август, след като той пусна SMS на баща си, че е на парти с приятели. После се чул с него, като съобщил, че се е загубил в гората, а и че му е зле. След това следите му се губят.

Два дни по-късно той официално бе обявен за местно издирване от ОДМВР Варна.
Дни наред полицаи с кучета, горски склужители, близки и местни го издирваха, но без резултат. До вчера, когато трупът му бе открит.

"Отидох снощи в гората и минах по долния път, където намерих трупа. Ние знаехме, че липсва, но не беше ясно, че е мъртъв. Отидох до него, погледнах го и се обадих на кмета", разказа пред Нова тв мъжът, намерил тялото на Иван.

"Вчера, получихме сигнал от наш жител, че е намерил трупа в близост до поделението. Той е на въпросния издирван Иван Йорданов. Миналата седмица получихме сигнал за коли с български и чужди регистрации в близост до селото. Срещнах младежи на 22 и 25 години, нормално облечени", коментира кметът на село Любен Каравелово Иван Димитров.

Той допълни, че има притеснения сред хората в селото и уточни, че поделението отдавна и изоставено и не се охранява.

Предстои да бъде направена аутопсия на тялото, за да се разбере каква е причината за смъртта. По предварителни данни по него няма следи от насилствена смърт.