За първи път след катастрофата с мотора си младият режисьор Бебо Халваджиян се обърна към своите близките чрез социалните мрежи. 

Синът на Маги и Кремена Халваджиян разказа за кошмарните моменти, които преживява. 
"1 секунда. 1 секунда невнимание, която може да промени живота ти. 1 секунда, която води до катастрофа, тежка фрактура, дълга операция, 7 дни лежане в болница и кой знае още колко месеци възстановяване. 1 секунда, а след нея времето спира. 

Лежиш безпомощно на пътя и умираш от болка и страх под жестоките лъчи на жаркото слънце. Колите те подминават и шофьорите закриват очите си, за да не те гледат. В следващата безкрайна секунда виждаш невъобразимата уплаха в очите на жена си, тичаща към теб. След още едно мигване и майка ти е там. 

Лежиш и чакаш спасение, под формата на подскачаща, раздрънкана линейка. Някак успяват да те вдигнат и пренесат в нея, но пътя до болницата е един от кошмарите, които би забравил", пише в разтърсващото послание Бебо Халваджиян.

За него "безкрайната вечер" на топлия 20 август се "лее бавно". Той споделя, че помни как го местят от кабинет в кабинет, а по коридорите вижда роднините и приятелите си, обезпокоени за здравето му в очакване на операция. 

"За нея няма да навлизам в детайли, няма да са красиви. А след нея... Започват дните на безумни мъки и болки и дискомфорта на хоспитализацията.

Ежедневието ми се свежда до това да успея да се изправя до седнало положение в леглото за поне 2 минути без главата ми да се пръсне от световъртеж и след това да извикам сестрата за обезболяващо. Толкова. 

Не можеш да свършиш най-нормални, битови неща, а ако все пак успееш, после се чувстваш сякаш си изкачил планина на един дъх. Но все пак съм устроен така, че във всяка ситуация да търся плюсове и красота", пише Бебо Халваджиян от болницата. 

В статуса си той благодари на хората, които са били до него в зловещия момент - двама мотористи, спрели веднага след удара и били неотлъчно до него, докато линейката го прибирала.

"Също така момчетата, който слязоха от колите си, звъннаха на 112 и вдигнаха цял автомобил, за да ме освободят. Милите дами, които ми даваха вода и стискаха ръката ми за кураж. Благодаря на всички, които помагаха и идваха да ме видят и да се погрижат за мен през тази седмица в болницата. 

Благодаря на страхотния доктор Милко Илиев и целият му екип за невероятната операция и всички пирони, с които ме дари! Благодаря на всички сестри, санитари и рехабилитатори за внимателните грижи. Най-много благодаря на семейството си, че беше до мен във всяка една минута. А на Allexandra Amorr, която за пореден път ми доказа силата на любовта ни, ще имам да се отблагодарявам цял живот. Благодаря ви. Обичам ви. Пазете се, защото е нужна само 1 секунда", пише още младият режисьор.