Покупката на апартамент на круизен кораб е една от новите мании на богатите хора по света, пише Business Insider. Луксозните жилища се предлагат на цени от 4,4 млн. до 36 млн. долара, в зависимост от големината и разположението им на кораба. 

Круизният кораб Utopia е дело на Дейвид Роб и ще обикаля света, както е предвидено да посещава спортни и културни събития като Олимпийски игри, тенис турнири и карнавали.

Дългият 90 м круизен кораб, който се очаква да бъде завършен след 3 г., ще предлага на богаташите 190 апартамента. Всеки от тях ще бъде с големина от 140 до 625 кв.м, като всяка от спалните ще разполага с гледка към водата.

Всяко от жилищата ще бъде с дизайн, подобен на луксозните имоти в Ню Йорк и Лондон, казва Дейвид Роб, който е възпитаник на Harvard Business School. 

“Описваме Utopia като най-голямата частна яхта в света”, допълва той.

Всеки от собствениците на апартамент на Utopia ще има достъп до казино, нощен клуб, кино, галерия, множество басейни, водна пързалка, фитнес и опция за частни уроци по фитнес и тенис. 

На борда на кораба също така ще има и бутиков хотел, където всеки от собствениците ще може да покани своите деца, внуци и други гости, без да има необходимост от инвестиция в друго жилище.

“Utopia е алтернативата за всички хора, които искат да обиколят света, но не искат да се разделят с лукса и комфорта на дома си”, казва още Дейвид Роб. 

Круизният кораб се очаква да остава на всяко пристанище до 1 седмица, спрямо 24 часа за традиционните лайнери от този бранш.