Градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи Мая Манолова за кандидат за кмет на София. Това ще се случи на 11 септември.

Имаме няколко номинации –Калоян Паргов, Георги Свиленски, Борислав Борисов, но Мая Манолова е с най-много. С кандидат като нея няма да му е лесно на Бойко Борисов, заяви Нинова. Аз я харесвам – как работи и като човек, никога не е имало конфликти между мен и нея, посочи още лидерът на БСП, предаде БГНЕС.

Нинова направи сравнение с кампанията на последните президентски избори. Напоследък ситуацията много ми прилича на кампанията на президента Радев, тогава генерал Радев. Вчера Борисов направи втората стъпка, която направи и при него – стар подход, надявам се резултатът да е като на президентските избори, коментира Нинова, визирайки думите на премиера, който заяви, че ГЕРБ най-много е помагала на Манолова.

Нинова определи като категорична лъжа изказването на Борисов „ГЕРБ подкрепи Мая Манолова, вие я изгонихте”.

В нашия политически опонент има тревога. При ГЕРБ в момента има вътрешни проблеми – махат едни кметове, слагат други, Борисов има информация, знае какво се случва, при нас това се случи. Сега обаче БСП се отваря, най-накрая постигаме резултатът, който търсим от години, по-малки партии виждат в нас възможност. Бойко Борисов усеща вече разликата между тях и нас, коментира Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че никоя партия, освен БСП, не е излязла с платформа какво ще прави в общините. Аз ги предизвиквам – дайте платформите, дайте идеите? Какво правим с общинското здравеопазване, запита Нинова.

Лидерът на БСП е уверена, че на местния вот ще спечелят областен град. Зависи от хората, ние им предлагаме най-доброто, те избират, каза тя.

Предупреждението на Борисов за подла кампания в София явно се отнася за ГЕРБ, смята Нинова. Те започнаха черна кампания срещу Манолова. Ние искаме позитивна кампания с обсъждане на политики, заяви лидерът на БСП.

Партията никога не е била разделена, спорът е на върха, структурите никога не са били разделени. За съжаление това демотивира нашите хора, надявам се да сме го преодолели. Имам надежда, че този път сме успели да обединим партията, личните и персонални разбирания нямат отношение, партията не е на Георги Гергов, каза още Нинова по повод проблемите в Пловдив.

Нинова съобщи, че след местните избори в БСП предстои цикъл от избори – за нови общински съветници, нови областни управители, който ще завърши през май догодина с избор на председател.

Що се отнася до думите на Цвета Караянчева, че президентът Радев е „беквокал на Нинова”, лидерът на БСП заяви, че това е елементарно изказване.

Битката между президент и премиер не е лична, този сблъсък е принципен, той е морален, смята Нинова. Според нея Борисов подхожда по неговия начин – интригантски, с елементарни изречения. Президентът Радев никога няма да стигне до това положение, смята председателят на левицата.

Икономика, доходи и върховенство на закона. Бюджетът за 2020 е най-важен, каза още Нинова в началото на новия парламентарен сезон.